Praktisk info för deltagare

  • 22 sep 2023

image: Praktisk info för deltagare

Varmt välkomna till Seglingens Mästare 2023!

Här nedan kommer information inför en härlig helg i Marstrand.

Resa till Marstrand
Vi rekommenderar att ni i möjligaste mån reser med tåg och allmänna kommunikationer till och från Marstrand. Tillsammans kan vi göra ett mycket mindre avtryck på miljön. Visste du att SJ erbjuder föreningsrabatt?

Domargenomgång och trimseminarium

Fredagen den 6 oktober välkomnar vi er alla till en kväll med tips och trix inför helgens drabbning! Först ut är vår domare, Claes Lundin, som kommer att gå igenom hur man kan använda reglerna till sin fördel och vad man bör tänka på när man seglar i sprintformat med högt tempo och tighta situationer. Detta är ett ypperligt tillfälle att ställa frågor kring seglingsföreskrifterna så läs dem gärna noga innan dess!
Efter en kort paus kommer Henrik Ottosson från North Sails att dela med sig av sina bästa trimtips när ni seglar J/70.

Tid domargenomgång: 18.00 – 19.00
Tid trim och båthantering: 19.15 – 20.15
Plats: Blå Salen, Marstrands Havshotell

Innan ni kommer till Marstrand

  • Kom ihåg att samtliga i besättningen ska ha tävlingslicens. Den köper ni i Sailarena.
  • Ni som är skeppare ska bjuda in er besättning via Sailarena, vi vill ha en så komplett lista som möjligt så snart som möjligt. Besättningen behöver följa instruktionerna i mejlet som skickas från Sailarena för att synas i deltagarlistan.
  • När ni har besättningen klar, fyll då gärna i formuläret gällande era meriter och lite annan kuriosa här. Detta är för att våra kommentatorer ska kunna prata om er på ett bra sätt i live-sändningen.
  • Nyhet! Vi kommer i år att dela ut bibar till samtliga deltagare. Dessa bibar har båtklassens logo så det kommer att vara lätt att se vilken båtklass ni representerar. Dessa ska lämnas tillbaka på söndagen när ni seglat klart.
  • Mejla mig senast söndag 1 oktober om någon av er har en matallergi eller andra önskemål, isabelle.lindsten@ssf.se.

Ta med till Marstrand

  • VHF så att tävlingsledningen och domarna kan kommunicera med er
  • Vårdad klädsel/kavaj till lördagens regattamiddag. På middagen delas ett antal utmärkelser ut och vi ska självklart fira årets framgångar – så festblåsan på!

Samarbetspartners